Når jeg skal nørkle, rokke eller bare lave ingenting,
ser jeg nogen gange udsendelser fra Frihuset, hvor der med mellemrum dukker
noget brugbart / inspirerende op for mig.
Knækbrødene her, skal bestemt også snart bages
Det skete forleden og jeg måtte bare prøve, at lave den friske ost af yogurt.
Lynhurtig at lave og det smager skisme da godt.
Jeg valgte at bruge 250 gram græsk yogurt 10 %. Lod det dræne af i et døgn
i køleskab, før jeg tilsatte de valgte smagsgivere.
2 fed hvidløg presset
1 chili uden kerner
og
hjemmelavet urtesalt med ramsløg og ingefær
( det sidste jeg havde fra sidste års fremstilling )
Beklager de elendige billeder. Det går lidt stærkt nogen gange,
for Luna skal nok sørge for, at jeg er i bevægelse det meste af dagen :)
Osten skal bestemt laves igen med alle mulige urter
og helt sikkert med ramsløg, når de skyder op af jorden.
Purløg er begyndt at skyde fint i haven, men de får ikke lov til
at vokse sig store, for Luna er over dem konstant og nipper af de fine skud.
Da jeg smagte på osten, virkede den lige rigelig stærk,
men det forsvandt, da jeg smurte den på et stykke ristet rugbrød.
MUMS
Solen skinner og det er bare herligt vejr.
Hav en skøn dag derude
Nu er knækbrødene bagt. Det blev i denne omgang med sigtet speltmel. Har for år tilbage bagt lign knækbrød, men jeg tror da jeg helt havde glemt, hvor lækre de er.
SvarSletHjemmelavede oste er bare det bedste. Hvorfor er jeg egentlig selv holdt op med at dræne yogurt til oste ???? Det må der gøres noget ved. Din chili-ost ser lækker ud. Velbekomme dig :)
SvarSletNogen gange går tingene til side for noget andet Laila, som feks bagning af knækbrød :). Har ofte set og hørt om disse hjemme lavede oste, men det er først nu, at jeg fik sat handling på. Tak skal du have. Den smager godt på det friskbagte knækbrød.
SletTak for opskrift. Nu kan jeg ikke lide ost, men det kunne godt være at opskriften på knækbrødene skulle prøves :)
SvarSletVelbekomme Nanna og god held med bagningen. Nu synes jeg ikke denne ost smager af ost, men af de ting der er tilsat og derfor super måde at lave ost, der passer til ens smagsløg.
Slet
SvarSletSe, nu sidder jeg og bliver lækkersulten.
Velbekomme til dig :o)
he he he..... Jeg har også lært, at der ikke skal læse blogindlæg med mad på tom mave.
SletGod aften til dig
Jeg bliver da lidt fristet til at prøve selv at lave frisk ost. Men nu må vi se om jeg får det gjort :)
SvarSletPrøv det endelig Tanja. Det er bare SÅ nemt, hurtigt og lækkert på denne måde. Jeg skl helt sikkert prøve det igen med ukrudt :) = Feks :skvalderkål, brændenælde, små blade fra mælkebøtten og især med ramsløg
SletLyder lækkert og er nu kommet på listen, det må være dejligt på en sommerdag :)
SvarSlet