onsdag den 9. maj 2012

Havregrødsknas 1. forsøg

I hytten her skal der igen forandres og skiftes *løbebane*.
Denne gang er det kosten jeg vil tage fat på...igen, igen.

Igen?
Fordi jeg bare ikke er god til at fastholde sådanne omlægninger,
men tager det, når lysten er til det + helbredet trænger til en god *rusketur*.

Derfor blev dagen begyndt med en omgang havregrød,
som var tilsat 1 knivspids salt og frisk revet ingefær .
Ingefær har jeg SÅ godt af + kalcium fra havregrynene.

Dette blev spist uden sødemiddel.
Det vil sige, jeg kunne ikke spise det hele og gjorde derfor forsøg
med at bage resten.

8 klatter blev det til, som blev smurt ud på bagepladen, drysset med sesamfrø, nigellafrø
og et drys chili.





Bagt i ovnen ca 15 min ved 200 grader, men de var stadig en smule bløde
+ hang fast i bagepapiret.
Løsnede, vendte dem og stak dem ind i den slukkede ovn,
hvor de så hyggede sig imens hundene luftede mig.

Skønne, knasende, sprøde og sunde er de.
Lige klar til at guffe i løbet af dagen.



Det skal helt klart forsøges igen, men på en lidt anden måde.
Dog stadig uden sukker og mel.

Hav en smuk dag derude.

3 kommentarer:

  1. Jeg går meget op i, at der ikke skal forekomme madspild, så jeg bliver helt gla' i låget over dit indlæg :)
    Ingefær er mums, mums, mums, og jeg har flere gange tænkt på, om det egner sig til havregrøden. Det gør det åbentbart. Juhu.
    Måske du kender tricket - men hvis man ikke lige kan nå at spise ingefæren mens den er frisk, så skræl og skær den i passende stykker, og put dem i fryseren. Det smager fint friskt når det bruges :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have Heart D.
      Også jeg.
      Kan ikke fordrage madspild. Det var en smutter imorges med al for meget havregrød, men næste gang jeg skal have det, bliver der bevidst lavet for meget til flere havregrødsknas.
      Ingefær?
      Elsker det og får sjældent noget tilovers, men ellers er det nemlig rigtig lækkert, at kunne bruge fryseren.
      Det gør jeg også med citrongræs feks.

      Slet
  2. Ok, i to fruer, hvad er ingefær godt for?
    Jeg suger jo til mig og sender den her opskrift videre til min datter, der laver havregrød og samtidig gerne vil holde form/sundhed.

    Hvis man nu, som jeg, har svært ved at spise havregrød uden sødemiddel, har I så et tip?

    SvarSlet

Mange tak for din kommentar og
interesse for mine små tullerier.
Bliver så glad i låget, når nogen smider
en kommentar.

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.