søndag den 16. marts 2014

Mosekonens rødbedeboller/madbrød

De rødbedeboller jeg bagte til sidste weekend, fik alt for hurtigt ben at gå på.
Da jeg selv synes disse krydrede boller/madbrød smager skønt, mætter godt
og er fuld af gode sager, måtte jeg bare gøre forsøget igen. 
Dog uden valle, som sidste gang, men fandt andet brugbart i køleskabet.

De er bagt af hvad jeg havde hjemme og denne gang blev der gjort notater undervejs,
for selv at have den til senere brug
og for at kunne dele denne hjemmekomponerede opskrift med andre,
som kan li brød med masser af smag i.





Ingredienser :

  • 200 gr græsk yoghurt 0 %
  • 6 dl meget varmt vand
  • 50 gr gær
  • 1 spsk groft salt
  • 1spsk sukker
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 4 mellemstore rødbeder
  • 1 1/2 dl rapsolie

  • 2 dl grove havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø

  • ca 10 dl sigtet speltmel
  • 7 dl hvedemel
  • 5 dl grahamsmel
  • 5 dl fuldkorns hvedemel
  • 1 æg

  • Græsk yoghurt blandes med det varme vand og blive håndvarmt.
  • 50 gr gær udrøres i væden
  • Rødløg og hvidløg hakkes rigtig fint i minihakker
  • Rødbeder skrælles. 2 rødbeder hakkes til pure' i minihakkeren og 2 rives groft på rokostjern.
  • De revne og hakkede dele blandes i væden sammen med olie, sukker og salt
  • Tilsæt kerner og mel.
  • Hold lidt af melet tilbage, da mel ikke arter sig ens hver gang.

  • Dejen æltes godt og grundigt igennem. Mindst 10 min.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str. ( en god times til eller mere )

  • Slå dejen ned og ælt let igennem efter hævningen.
  • Del dejen i to ( eller 3 ) lige store portioner.
  • Del hver portion i 12 lige store *klumper*
  • Form bollerne og læg dem på bageplade med bagepapir.
  • Bollerne efterhæver på pladen en halv times tid.
  • Pensel med sammenpisket æg.
  • Rids evt bollerne og drys med groft salt

  • Bages ved 200 grader i 15-20 min
  • Køl bollerne/brødene af på bagerist 
Bollerne/brødene kan nemt spises uden noget, men jeg synes de smager skønt med feks smør på eller parmaskinke. 

Rigtig god Søndag aften derude.

14 kommentarer:


  1. *UHMM* ... Nu sidder jeg og bliver lækkersulten efter en skive flad ost som tilbehør på en sådan rødbedebolle med smør til !
    Jeg er helt pjattet med rødbeder og bruger dem ofte når jeg bager boller.

    Syn's der ligger lidt arbejde bag en sådan opskrift, tak for at du sådan deler ud :o)
    Og så forresten : *Velbekomme*

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have. Rødbeden er også en af mine favoritter. De store boller her, kan nemt gøre det ud for et måltid. De mætter helt utroligt og jeg vil prøve at lave mig en burger med dem i aften.

      Slet
  2. Mmmmmm! Smager de næsten lige så godt som dem du sidst bagte, har du skisme gjort det godt. :-))
    Kram Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha ha... De smager bestemt lige så godt Pia.

      Slet
  3. Spennende små boller, eller rundstykker som vi sier i Norge!

    Ha en riktig fin uke!

    Klem

    SvarSlet
  4. De er så fine med rødbeder i. Total tøsefine :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, du har ret... Total tøsefarvede boller, men de spises heldigvis med velhag af begge køn ;)

      Slet
  5. Ser dejlige ud, så jeg snupper opskriften :-)
    Ha en dejlig dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ih hvor dejligt, at du vover dig ud i at prøve. Velbekomme

      Slet
  6. Tak for opskriften, de ser lækre ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme Nanna. Håber du får glæde af opskriften.

      Slet
  7. Flot farve, vil da helt sikkert pynte ethvert kaffebord :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak...ja, der er smæk på farven.

      Slet

Mange tak for din kommentar og
interesse for mine små tullerier.
Bliver så glad i låget, når nogen smider
en kommentar.

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.