onsdag den 26. juni 2013

1.Gæsteblogger

Med stor glæde, kan jeg nu bringe første gæsteblogger, 
som er kasserer i Foreningen Møllens venner.

Her er, hvad Kurt skriver :


Hej jeg hedder Kurt og jeg er ædru alkoholiker  
Definitionen på alkoholisme ifølge wikipedia: ’ Alkoholisme er afhængigheden af alkohol. Alkoholisme er karakteristisk ved et stærkt og ofte tvangspræget behov for at drikke alkohol, tab af kontrol over drikkevaner samt udviklingen af en stærk fysisk og psykisk afhængighed af alkohol..’ -  http://da.wikipedia.org/wiki/Alkoholisme  

Jeg er 54 år, har haft en barndom og ungdom stort set ligesom alle andre af min generation og kan ikke pege på nogen speciel årsag til at jeg blev aktiv alkoholiker.
I gennem ca. 35 år eskalerede forbruget langsomt og umærkeligt, til sidst var det nærmere reglen end undtagelsen at jeg var voldsomt beruset hver eneste dag.
Jeg var heldig, jeg fik en livline …. 
En modig leder på min arbejdsplads arrangerede en intervention og satte mig stolen for døren, enten indvilgede jeg i et ophold på Møllen, eller jeg var fyret – stor tak til ham!!
På det tidspunkt var jeg nok tæt på at nå min personlige bund, kæmpe arbejdspres, stærk medicin mod smerterne fra en diskosprolaps og så lige en 10-15 bajere om dagen.
Når jeg tænker tilbage på min tid på Møllen var det en vanvittig proces jeg gik igennem - først en tid hvor følelser og sindsstemning befandt sig konstant i en rutsjebane - derefter tiden hvor terapien begyndte at hjælpe, hvorefter det virkeligt gik stærkt. Stor tak til Martin, Torben, Smukke Erik og alle de andre dedikerede medarbejdere på Møllen
Det var hårdt at stemple ind i samfundet igen, blandt andet forlangte min chef at jeg redegjorde overfor mine kolleger, hvor jeg havde været og hvorfor, venner og bekendte undrede sig også.
I ’gamle dage’ havde jeg tacklet sådanne udfordringer med hjælp af alkohol, men det gik jo alt sammen alligevel, jeg mødte kun ros og opbakning.
I starten af mit nye liv skemalagde jeg stort set hele min tid, set i bakspejlet var det en meget fin disposition (det var jo også et Mølle-trick), også i dag har jeg så vidt muligt en fast daglig rytme, som jeg følger, så vidt det kan lade sig gøre i en travl hverdag.. 
I begyndelsen gik jeg også til F2F-møder i AA, men jeg fandt ud af at al den snak om alkohol faktisk forstyrrede min ædruelighed, så i stedet har jeg meldt mig ind i http://www.daaint.dk/ så følger jeg lidt med der og påhttp://www.hope.dk/alkohol/modestedet/samtalerum/ ,    læser en del biografier og faglitteratur om emnet og undrer mig jævnligt over den danske alkoholkultur og politikernes holdning hertil – de kan sgu da godt finde ud af at hetze os stakkels rygere.
I dag har jeg et godt liv, der er luget betragteligt ud i bekendtskabskredsen, jeg tilbringer rigtigt meget tid i mit eget selskab og har et fremragende forhold til min datter og mine kære børnebørn.
Hvis jeg ikke var stoppet med at drikke tilbage i foråret 2011, var jeg sandsynligvis død nu. 

’Det har været en kold vinter og de siger der er meget mere på vej. Det er hårdt for folk på gaden, og nogle af dem døde i sidste uge, da temperaturen nåede under frysepunktet. Men for de fleste af os er det ikke så slemt. Bare man klæder sig godt på, kan man gå lige igennem det. Sådan er det. ’
Sidste sætning i ‘Billet til ormegården’


Venlig hilsen Kurt

At sætte proppen i flasken er nemt nok, men få  personen ud af den, er noget helt andet
= Forskellen på at være ædru og tørlagt..... 

Tegning er lånt på nettet .

Mange tak til Kurt, fordi han deler med os.



8 kommentarer:

 1. Fantastisk med en chef der turde stille stolen for døren - gid der var flere af den slags - ved der er flere der kunne bruge det skub til at komme i den rigtige retning i livet :)

  Tillykke med livet Kurt og til dig Tove for at bryde tabuet ;)

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Taj Karina.
   Ja, det er bare så godt, når nogen tager fat, der hvor man ikke selv kan/vil få øjnene op og erkende.

   Så dejligt, at også Kurt er kommet ud på den anden side via Møllen.

   Slet
 2. Nogle gange kan sandheden være en kold klud.
  Men at erkende, acceptere og gøre noget ved et emne der er så tabu belagt, det kan i mit stille sind glæde mig.
  Jeg bliver nødt til at læse det en gang til.

  God vind i sejlene Kurt og tak til dig og Tove for at skrive / tale og åbne op for dette tabu :o)
  Knus her fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har så evig ret kære dig.
   Dejligt, at du kunne bruge Kurts skriw.

   Slet
 3. Barsk læsning, som også jeg måtte læse flere gange. Hvor er det dog flot klaret, at du Kurt er kommet så langt, at du vil dele din historie med os. Det må have kostet en del selverkendelse, mod og energi at skrive indlægget her. Hjertelig tak for det :-)

  Også hjertelig tak til Tove for at sætte fokus på dette vigtige emne :-)

  I er begge to modige, gode og super seje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Louise.
   Det er nemlig bare så godt, at der bliver fortalt nogle historier fra det virkelige liv, for at kunne vise....at DET kan lade sig gøre via hjælp fra de rette kanaler.
   Dejligt du kunne bruge det og tak, fordi du synes vi er seje ;)

   Slet
 4. Åh hvor det rammer :-(

  Har ikke talt med min far i snart 6 år.... han er alkoholiker og jeg tror aldrig han stiller flasken :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh kæreste dig. Det gør mig bare så ondt for dig og jeg håber på, at også din far finder ud af, at det kan lade sig gøre,
   MEN uanset hvad kære Tina.... Lov mig, at du ALDRIG føler skyld eller lader dig manipulere til at tro det er din skyld, for du hælder det ikke ned i halsen på ham.

   Mange tanker til dig og dine kære.

   Slet

Mange tak for din kommentar og
interesse for mine små tullerier.
Bliver så glad i låget, når nogen smider
en kommentar.

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.